İlker Zorlu Çalışma Alanları ile İlgili Bilgiler



Endüstri Mühendisliği Nedir?


Endüstri mühendisliği,
ürün ve hizmetlerin en verimli bir şekilde üretim ve dağıtımın makina, iş gücü, hammadde, bilgi, enerji, çevre ve para gibi kısıtlı kaynaklardan oluşan sistemlerin tasarımını, işletilmesini ve yönetilmesini, ve bu sistemlerin üretkenliğinin ve rekabet gücünün geliştirilmesini sağlayan mühendislik dalıdır. Dünyanın en eski 5 mühendislik dalından biri olan Endüstri Mühendisliği, aynı zamanda analitik düşünme yeteneği, matematiksel modelleme ve yaratıcılık becerilerini kullanarak çok sayıda bilimsel çalışmanın yapıldığı bir bilim dalıdır.

Endüstri mühendisleri, problemleri, mühendislik yaklaşımıyla sistemin bütününü göze alarak, sistemlerin ekonomik özelliklerini ve aralarındaki etkileşimleri kavrayarak ve her sistemin mutlaka insanları da içerdiğini göz ardı etmeden geliştirdiği sistem yaklaşımı ve güncel bilgi teknolojilerini kullanarak çözer. Endüstri Mühendisleri, herşeyi daha iyi, daha kaliteli, daha hızlı, daha güvenli, daha az maliyetli yapmak için insanlarla çalışır.

ilker Zorlu Endüstri Mühendisliğinin Yurtiçi ve yurtdışında en başarılı temsilcilerindendir.


Endüstri Mühendisliği ile iigili daha fazla bilgi için tıklayınız.


Üretim Planlama Nedir?


Üretim planlama, müşteri taleplerini karşılayacak ve üretim ortamındaki makine, ekipman ve işgücü gibi kaynakları kurumun performans hedefleri doğrultusunda kullanacak şekilde üretim faaliyetlerinin organize edilmesidir.

Üretim planlama üretici kurumlar için kritik bir iş sürecidir. Bu yüzden üreticilerin hem müşteri beklentilerine, hem de kendi kurumsal hedeflerine cevap verecek şekilde tasarlanmış ve başarı ile uygulanan bir üretim planlama sürecine ihtiyacı vardır.

Hazırlanan üretim planı, üretimin çıktılarının miktar ve zamanlamasını gösteren bir projeksiyondur.

ilker Zorlu Üretim Planlama konusunun her aşamasında tecrübeli bir endüstri mühendisidir.


Üretim Planlama ile iigili daha fazla bilgi için tıklayınız.


Tesis Planlama Nedir?


Uluslararası Tesis Yönetim Birliğine göre tesis yönetiminin tanımı, "insan, yer, süreç ve teknolojiden oluşan çevrenin işlevselliğini sağlamak için çoklu disiplinleri kapsayan bir çalışma konusudur."

Tesis planlama ya da tesis tasarımı ise endüstriyel ürün üreten işletmelerin, ilk düşünce aşamasından başlayarak, ilk üretim anına kadar geçen süre içinde tüm yönleri ile ele alınma sürecidir.

Tesis planlama konusunda ilker zorlu'dan destek alabilirsiniz.


Tesis Planlama ile iigili daha fazla bilgi için tıklayınız.


Yöneylem Araştırması Nedir?


Yöneylem araştırması diğer bir ismiyle Operational Research, belirli kısıtların olduğu durumlarda, belirlenmiş bir amaca yönelik en uygun çözümün veya çözümlerin bulunması için geliştirilmiş yöntemlere verilen ortak isimdir. ‘OR’ olarak kısaltılmıştır. Yani sorun çözme ya da karar verme bilimi olarak da bilinmektedir.

Belirli bir hedef odaklanan veya hedefleri gerçekleştirmek için birlikte çalışan,birbirine bağlı bileşenlerin oluşturduğu düzen sistemidir. Yöneylem Araştırması, bir organizasyonun veya sistemin tasarımında, kuruluşunda veya işletilmesinde yer alan bütün faaliyetlerin nasıl yürütüleceğine veya koordine edileceğine ilişkin oluşan problemlere uygulanan karar verme teknikleridir.

Yöneylem araştırmasını projelerinizde kullanmak için ilker zorlu ile iletişime geçin.


Yöneylem araştırması ile iigili daha fazla bilgi için tıklayınız.